PILATES


Luonnollista ja tietoista Pilates-harjoittelua

Voimakas keskivartalo, liikkuva ja vahva selkäranka sekä ryhdikäs olemus ovat tunnettuja pilatesharjoittelun tavoitteita. Litteä vatsa mainitaan myös usein pilateksen yhteydessä, mutta litteä vatsa ei suinkaan tarkoita välttämättä vahvaa keskivartaloa!

Olen ohjannut pilatesta kymmenisen vuotta ja ohjaustyylini on muuttunut vuosien varrella jopa melko radikaalisti. Pyrin pitämään silmät, korvat sekä erityisesti mielen avoimena jatkuvasti, jotta voin kokeilla erilaisia tapoja liikkua ja hengittää, haastaa perinteisiä ajattelutapoja ja sitä kautta tarjota mahdollisimman terveellisen ja tasapainottavan harjoituksen kaikille oppilailleni.

Tehokasta työskentelyä rentoutta unohtamatta 

Esimerkiksi vatsan litistäminen, navan vetäminen rankaa kohti ja voimakas lantionpohjan tuen korostaminen ovat jääneet ohjauksestani pois huomattuani, kuinka paljon tehokkaammin keho pystyy työskentelemään, kun energia virtaa kehossa vapaammin. Ylikorostuneesta tarpeesta vetää vatsaa sisäänpäin litteäksi voi aiheutua monenlaisia ongelmia ja epätasapainotiloja, joten pyrin ohjauksessani rohkaisemaan ihmisiä enemmän luonnollista, kuin kiristynyttä ja jännittynyttä työskentelyä kohti.

Tällä hetkellä pilatesohjaukseni keskeisimpiä ajatuksia ovat luonnollinen, tietoinen ja corelähtöinen liikkuminen, sekä pehmeyden ja rentouden säilyttäminen hengityksessä, olemisessa ja tekemisessä.

Niin ja tosiaan, lämmin siinä kyllä yleensä tulee, eli älä suotta anna mukana olevan rentouden hämätä!

Koulutukseni pilateksen ohjaamiseen

Olen valmistunut ruotsalaisen Ylabin pilatesohjaajakoulutuksesta vuonna 2008. Vuosien varrella olen kokeillut monenlaisia eri pilatessuuntauksia, ja ottanut opetukseeni asioita, jotka olen kokenut hyödyllisiksi ja terveellisiksi useimmille. Toiminnalliseen jooga-anatomiaan perehtyminen on vaikuttanut paljon myös pilatestunneilla käyttämiini metodeihin. 

 

Pilates-tunnit ja kurssit

Ohjaan tällä hetkellä yksityistunteja sekä yrityksille että ryhmille.

Pilates-kurssit ja workshopit löydät Ajankohtaista -sivulta. 

VARAA YKSITYISTUNTI