JOOGAJoogaa elämänlaatua parantamaan

Ohjaan oppilaitani rehellisen harjoituksen kautta tutustumaan todelliseen, autenttiseen, itseensä, ja löytämään iloa ja kiitollisuutta myös kiireisessä arjessa. Painotan opetuksessani anatomisesti korrekteja linjauksia ja niiden ymmärrystä. Tunneillani hymyillään ja nauretaan usein, ja uskonkin vahvasti leppoisan asenteen elämänlaatua parantavaan vaikutukseen.

Patanjali määrittelee sutrassa 1.2 joogan seuraavasti: “Jooga on mielen liikkeiden pysäyttämistä”. Mielen liikkeiden pysäyttäminen ei kuitenkaan ole kovin yksinkertaista, varsinkaan modernin maailman multitaskaamiseen tottuneille ihmisille. Joskus mielen tyynnyttämiseen auttaa istuminen hiljaa, joskus rauhallinen liike. Hidas ja tietoinen liikkuminen huoltaa mielen lisäksi kehoa, jonka hyvinvointia tänä päivänä haastaa eniten mm. älylaitteiden tuijottelu, yksipuoliset työskentely- ja istuma-asennot, liian kova ja suorittava treeni tai toisaalta liikkumattomuus. Rauhallinen flowjooga on parhaimmillaan tietoista liikkumista, läsnäoloa, lempeän hyväksyvällä asenteella oman kehon kuuntelua, ja toimii täydellisenä vastapainona edellä mainituille haasteille.

Koulutukseni joogan ohjaamiseen 

Olen valmistunut Villa Mandalan 200:n tunnin opettajakoulutuksesta vuonna 2013, Mia Jokinivan ja Jenni Morrison-Jackin opetuksessa. Matkan varrella ajatuksiini ja opetukseeni on vaikuttanut monin eri tavoin mm. Kathryn Budigin, Satu Tuomelan sekä viimeisimpänä isosti Simon Borg-Olivierin opit.

Jooga-tunnit ja joogakurssit

Ohjaan yksityistunteja sekä yrityksille että ryhmille, sekä viikkotuntia Aina on Pilates-studiolla Pyynikillä. Workshop- ja kurssitarjonta löytyy Ajankohtaista -sivulta.

Kesä-heinäkuun 2021 ohjaan keskiviikkoisin Tahmelan rannassa puistojoogaa klo 18-19. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta "Tahmela goes OMMM".

VARAA YKSITYISTUNTI