Syksyn Top 5

1. Metsä

Metsä on tällä hetkellä kauneimmillaan, kun kesän vihreys alkaa saada lämpimämpiä sävyjä kaverikseen. Me olemme suomalaisina aivan etuoikeutettuja, kun saamme jokamiehenoikeuden turvin nautiskella ihanasta luonnostamme kävellen, retkeillen ja sieniä sekä marjoja keräillen. Kerran tai pari viikossa ajan kymmenen minuutin päähän, jossa harjumaisemissa sijaitsevan pienen järven ympäri voi kävellä reilussa puolessa tunnissa. Viikonloppuisin ajamme monesti pidemmällekin ja retkeilemme eväiden kanssa muutaman tunnin tai pidempään. Nämä reissut ovat omalle hyvinvoinilleni aivan korvaamattoman arvokkaita. Tampereen lähistöllä on vaikka kuinka paljon kivoja ja helppoja reittejä kokemattomallekin metsäilijälle. Muistathan, että kunnon retkeilijä jättää metsään ainoastaan jalanjälkensä.

2. Kodin syystunnelma

Vuodenaikojen vaihtuessa on ihanaa tuunata kodin sisustusta pikkuisen. Olen jo kaivanut vintiltä lämpimiä vilttejä sohvalle, hankkinut pari uutta tyynynpäällistä, istuttanut syyskukkia ruukkuihin kuistille ja ostan joka viikko myös edullisia krysanteemeja maljakkoon. Ympäri kotia sijoitelluissa diffuusereissa meillä pöhisee tähän vuodenaikaan useimmiten mausteinen Thieves-sekoitus sekä appelsiini tuomassa lämpimän syksyistä ja mielialaa nostattavaa tunnelmaa.

3. Työhuone

Jostain syystä kevään ja kesän aikana tietokoneeni ajautui keittiön pöydälle. Ja koska se oli koko ajan näkyvissä, oli koko ajan olo, että pitäisi tehdä töitä, yrittäjältä kun ei tunnetusti tekemättömät hommat lopu. Vasta kun siirsin koneen pari viikkoa sitten takaisin sinne minne se kuuluu, eli työhuoneeseen ja työpöydälle, tajusin kuinka paljon rennompi olen päivän aikana. Istun koneen ääreen tekemään kaikki akuutit hommat, mutta sitten siirrynkin siitä pois ja pystyn paljon, PALJON, helpommin tekemään kaikkea ihan muuta. 

4. Pumpkin Spice

Kurpitsaa syksyisempää kasvista on vaikea löytää ja kurpitsan kaveriksi sopii täydellisesti kaneli, inkivääri, muskottipähkinä sekä neilikka. Toin viime Kalifornian reissulta Whole Foodsista vaikka ja mitä ruokatuliaisia kotiin, mutta yksi hauskimpia on edellämainitut mausteet sisältävä Simply Organicin Pumpkin Spice-purkki. Ripaus puuroon, kahviin, mysliin tai kasvissosekeittoon tuo superhelposti syksyn makua, sekä ainakin minun mielestäni myös lupauksen muutaman kuukauden päässä häämöttävästä joulusta. IHerbistä saa tilattua Pumpkin Spicea, mutta toki sekoituksen voi tehdä itsekin.

5. Sadonkorjuukokkailu

Metsästä itse kerätyt sienet, omassa maassa kasvatetut tai lähiruokatoreilta hankitut kasvikset sekä kotimaiset omenat ovat nyt parhaimmillaan. Kauden antimet ovat erittäin edullisia, osittain jopa ilmaisia, joten nyt viimeistään kannattaa alkaa miettiä (tai etsiä pinterestistä) reseptejä, joissa sadonkorjuuherkkuja voisi hyödyntää.

6. Gilmore Girls

Tiedän, että tämän piti olla Top 5-lista, mutta syksy ei vain ole täydellinen ilman Gilmoren Tyttöjä ja Stars Hollowta! Itse kuulun siihen porukkaan, jonka mielestä on aivan sama, mitä elämässä on meneillään, Gilmoret vain tekevät maailmasta aina vähän paremman. Ihan erityisesti syksyllä ja talvella yritän aina sopivassa tilanteessa hiipiä viltin ja kahvikupin kanssa sohvan nurkkaan ja viettää vähintään yhden jakson verran sarjan parissa. Tsekkaa Netflix, jos et jo kuulu faneihin!